Boekhouding 2017-11-21T10:22:11+00:00

Boekhouding

Een goede boekhouding levert je geld op!

Je bent als ondernemer wettelijke verplicht de administratie bij te houden. Het bijhouden van een goede boekhouding is dus niet alleen van belang voor je eigen bedrijfsvoering, maar ook voor de aangiftes. De boekhouding moet niet alleen gebeuren, maar ook goed gebeuren! Je administratie uitbesteden is dan ook de beste keuze. Laat ons daarom jouw boekhouding uit handen nemen! Heb er geen omkijken meer naar! Dan heb je een zorgen minder. Zo hou jij tijd over voor het ondernemen! Waarschijnlijk stel je jezelf nu de volgende vraag. Waarom zou je óns moeten inschakelen in plaats van gewoon de boekhouder of de accountant?

Wij kunnen meer voor je betekenen dan de boekhouder

Wij kijken eerst en vooral naar de mens achter de ondernemer. Bij ons ben je namelijk geen nummer, maar krijg je op maat advies. Niet alleen zijn we gespecialiseerd in het boekhouden, maar zijn bovendien ook bekend met het ondernemen zelf! Zo geven wij je niet alleen de cijfertjes, maar ook de interpretatie ervan. Jouw cijfers krijgen een verhaal. Op basis van dat verhaal, vertellen we hoe het met je bedrijf gaat. Door inzicht te hebben in de financiële stromen binnen jouw onderneming kunnen wij specifieke begeleiding bieden. Zo kun jij als ondernemer gerichte stappen nemen.

Veel boekhouders doen de boekhouding alleen voor de aangiftes en niet voor je eigen inzicht. Dat zorgt ervoor dat je jouw bedrijf niet kunt sturen. Daarnaast geven ze adviezen als: ‘er dient meer omzet gedraaid te worden’ of ‘zorg dat de kosten niet te hoog uitvallen’. Cliché uitspraken die je zelf ook wel kan bedenken! Iedere ondernemer wil immers meer omzet draaien en vooral ook de kosten laag houden! De vraag is echter hoe? En dáár kunnen wij van meerwaarde zijn! Denk hierbij aan advies en ondersteuning bij de inzet van promotie- en presentatieactiviteiten, acquisitie, en social media service. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat je geen extra onnodige kosten maakt. Zie hierover ook onze juridische ondersteuning.

De accountant is weggegooid geld

Een accountant is eigenlijk vooral bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven. Overigens is de accountant de duurste optie! Deze is tenslotte specifiek opgeleid voor controlewerkzaamheden. Maak je als klein bedrijf gebruik van een accountant voor de boekhouding? Dan ben je waarschijnlijk teveel aan het betalen. Denk daarbij aan werkzaamheden die niet eens verplicht zijn voor de kleine ondernemer, zoals het opstellen van een jaarrekening. Voorkom dat er prijzen in rekening worden gebracht die niet in verhouding staan tot het aan jou geleverde werk! Dat zou zonde zijn!

Het hebben van een accountant als kleine ondernemer is weggegooid geld!

Zelf de boekhouding doen?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zélf aan de slag te gaan met de boekhouding. Veel, vooral startende, ondernemers willen liever zoveel mogelijk kosten besparen. Je wilt namelijk je geld vooral in je onderneming steken. Als gevolg besluit je de boekhouding zelf te doen. Begrijpelijk natuurlijk! Er is echter een reden dat het niet te zeggen valt dat je de boekhouding beter zelf kan doen. Eigenlijk wel meerdere redenen

Zo zul je allereerst bereid moeten zijn veel financiële kennis op te doen. Dit is voor veel ondernemers een nadeel. Je bent immers ondernemer geworden om te ondernemen, en niet om een financieel wonder te zijn! Ten tweede zul je je moeten verdiepen in allerlei fiscale zaken. De veranderingen hiervan zul je ook in de gaten moeten houden. Denk daarbij aan de belastingregels. Daarnaast ben je een hoop tijd en energie kwijt aan de boekhouding, wat je eerder in je onderneming zou moeten steken. Overigens is de tijd die je kwijt bent aan de boekhouding ook écht verloren tijd. Tijd die je beter kan gebruiken om je onderneming te laten groeien. Niet voor niets bestaat de regel: een goede boekhouding verdient zichzelf terug! Daarnaast zijn de kosten die je maakt bij het uitbesteden van je boekhouding zakelijke kosten. Deze zijn daarom aftrekbaar. Dat scheelt dus weer!

Wij bieden de volgende boekhoudpakketten aan:

Boekhoudpakket 1 (ZZP'er / Eenmanszaak)
€ 84,95 p/mnd
GRATIS intake gesprek
GRATIS het boek 'ondernemen is net reizen'
Onbeperkt contact per telefoon of mail
Aangiftes Omzetbelasting
Aangifte Inkomstenbelasting
Fiscale Jaarrekening
Correspondentie met de Belastingdienst
 
Boekhoudpakket 2 (BV)
€ 139,95 p/mnd
GRATIS intake gesprek
GRATIS het boek 'ondernemen is net reizen'
Onbeperkt contact per telefoon of mail
Aangiftes Omzetbelasting
Aangifte Inkomstenbelasting
Aangifte Vennootschapbelasting
Deponeren Publicatiestukken
Fiscale Jaarrekening

Het boek ‘Ondernemen is net reizen

Bepaal en bereik je doelen in zes stappen met Oscar Bulthuis’ praktische en heldere strategie. Een boek dat geschreven is voor ondernemers en ZZP’ers. Dit boek zorgt voor het omzetten van je dromen in heldere ondernemersdoelen. Een must have! Vanwege de heldere schrijfstijl is dit boek ook geschikt voor kleine ondernemers die niet zo van lezen houden! Krijg dit boek GRATIS bij je boekhoudpakket!

Wij zijn er om jouw onderneming een boost te geven!

Kleine ondernemingen laten excelleren door interventies op het gebied van proces, product & dienstverlening.

Laten We Beginnen!