Website 2018-11-07T13:51:55+02:00

Website

Zonder een website, besta je niet!

Een professionele website laten maken? Bovenaan de zoekresultaten van Google zichtbaar zijn op zowel computer, mobiel als tablet? Dan zit je bij ons goed. Laten we eerst beginnen met wat uitleg over het nut en de noodzaak van een website voor jou als ondernemer.

Voordelen van een website

Wil je als ondernemer serieus worden genomen? Dan kan je niet zonder een website! Als potentiële klanten jou niet kunnen vinden op internet, dan slaan ze jou over! Het hebben van een goed werkende website is daarom cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Hierdoor krijgen jouw klanten de mogelijkheid om online, o.a.:

  • Meer te weten te komen over je product of dienst
  • Je product of dienst te gebruiken
  • Jou beter te leren kennen (je wekt vertrouwen)
  • Een afspraak met jou te maken

Door digitalisering zijn al deze voordelen voor jouw bedrijf 24/7 van kracht. Het moge daarnaast duidelijk zijn dat een investering in een bedrijfswebsite zich dubbel en dwars terugverdient. De opbouw en het design van je website is namelijk een vermenigvuldigingsfactor van jouw marketing.

wees 24/7 beschikbaar voor de klant

Wat kost een website?

Wij vinden het te kort door de bocht om een vast prijskaartje te hangen aan het laten maken en onderhouden van een website.

De vraag wat een website kost, kun je eigenlijk vergelijken met de vraag wat een auto kost. ‘Wat kost een auto?’. Tja, dat ligt eraan. Als je deze vraag gesteld krijgt, kan het niet anders dan dat je eerst wat specifiekere vragen stelt. Pas daarna kun je een immers een prijsindicatie geven. Zie daarom hieronder een vergelijking die wij opgesteld hebben om meer duidelijkheid te kunnen scheppen omtrent de segmenten voor het bouwen van een professionele website.

AUTO WEBSITE
Wat kost een auto? Wat kost een website?
Een cabrio, een sedan of een stationwagen? Wat voor een design wil je hebben?
Ik wil vermogen en snelheid. De opbouw van de website.
Ik wil comfort en veiligheid. Goede hosting.
Ik wil opvallen. Gezien worden. SEO toepassen.

Overigens zijn er twee termen die vaak voorkomen bij het maken van een website, namelijk ‘responsieve design’ en ‘domeinnaam’.

  • Het toepassen van responsieve design zorgt ervoor dat al je content, zoals teksten, afbeeldingen en video’s op je website optimaal worden getoond op diverse schermformaten. Denk daarbij aan de mobiele en de tablet formaten.
  • Een domeinnaam of een web domein is jouw online adres. Doorgaans is dit jouw bedrijfsnaam, gevolgd door .nl, .eu of .com.

Ons advies

Het advies die wij geven aan de kleine ondernemer of ZZP’er is om bij het laten bouwen van een website je eerst in te leven in jouw (potentiële) klant. Zoals bij alle facetten van het leven, dient er een gebalanceerde beslissing te worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een verbluffend design, maar houd er dan rekening mee dat dit dan ten koste gaat van de snelheid. Zit je in de creatieve zakelijke dienstverlening, zoals architecten- reclamebureaus etc. dan is het verstandig om voor een website met een indrukwekkende design te gaan. Wil je veel informatie delen met de klant en is snelheid en gemak van belang, ga dan voor een snelle website met een simpelere design. Wanneer een website traag is, is de kans groot dat de (potentiele) klant zich hieraan ergert en op zoek gaat naar een ander. Overigens heeft een trage website niet alleen een nadelig effect op de klant, maar ook op de zoekmachines, zoals Google en Bing.

SEO

Wat is SEO? Dit staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit zorgt ervoor dat jouw website goed vindbaar is via zoekmachines zoals Google en Bing. Het is niet vanzelfsprekend dat een website die je hebt, zichtbaar is via Google. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Hoe kom ik bovenaan in Google?’ of de opmerking: ‘Ik wil graag hoger in Google staan‘. Daarvoor zijn de volgende 2 factoren van belang: Vindbaarheid & Populariteit. SEO gaat over de vindbaarheid. Voor een goede vindbaarheid dien je allereerst een connectie te leggen met Google. Daarnaast dient jouw website te voldoen aan de eisen die hieraan worden gesteld. Hoe beter je aan deze eisen voldoet, des te hoger je in de zoekresultaten verschijnt. Deze eisen veranderen constant. BetterSupport houdt deze veranderingen nauwlettend bij en past deze toe. Hierdoor verhoogt de kans dat website een zo hoog mogelijk positie krijgt in de zoekresultaten via een grondig SEO check!

Oké maar hoe zit het dan met de populariteit? Dit is immers de tweede factor die ervoor zorgt dat jij hoog komt te staan in Google. Populariteit heeft vooral te maken met het verkeer op jouw website. Hoe meer verkeer, hoe populairder jouw website is. Dit, in combinatie met een goede SEO, zorgt ervoor dat jij gegarandeerd bovenaan staat in Google! Hoe zorg je voor meer verkeer op je website? Niet alleen door traditionele acquisitie, maar ook door promotie en het goed gebruik van jouw social media!

Zelf een website maken?

Er zijn ten slotte verschillende aanbieders van ‘gratis’ websites, zoals bijvoorbeeld Jimdo en Webnode. Zonder veel technische kennis, kun je als kleine ondernemer via deze weg een website laten bouwen. LET OP! Daar zitten echter nogal wat haken en ogen aan. Zo zal er ten eerste reclame geplaatst worden op jouw website, zul je daarnaast vaak geen eigen domeinnaam krijgen, zul je vervolgens moeilijk vindbaar zijn via Google en vooral ook geen professionaliteit uitstralen. Een gratis website is met name een goede oplossing voor privé websites. Overigens is het zo, dat wanneer je een eigen domeinnaam wilt, geen reclame op jouw website wilt en een professionelere look wilt uitstralen, je alsnog maandelijkse kosten dient te betalen.

Kiezen voor een professionele website die aan alle eisen voldoet?

Neem dan contact met ons op. Wij zullen luisteren naar jouw wensen en ideeën en in samenspraak de mogelijkheden doorlopen en het tarief bepalen. Dit gesprek en de offerte zijn uiteraard vrijblijvend en kosteloos. Onze tarieven zijn v.a. € 445,00

Heb je een bestaande website en wil je dat wij daar veranderingen aan toebrengen en zorg dragen voor de updates?

Wij kunnen veranderingen per pagina of een complete re-design voor jouw website verzorgen. Deze dienst kost €15,- per uur.

Wij zijn er om jouw onderneming een boost te geven!

Kleine ondernemingen laten excelleren door interventies op het gebied van proces, product & dienstverlening.

Laten We Beginnen!